The Sporum - The Official Spore Forum
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to forum index 

NOTE: The Sporum is migrating to EA’s Answers HQ forum environment. The Sporum is currently in Read-Only mode and will remain so for a period of time. For more information about the move and the new location, please see this post

How to Uninstall and ReInstall SPORE  XML
Forum Index » Spore Help
Author Message
SporeMasterNumerator

Civilized Sporeon

Joined: 09/10/2008 21:41:54
Messages: 1581
Location:
California

Offline

Backup your saved games first:
http://forum.spore.com/jforum/posts/list/5625.page#53787

Backup \My Documents\My Spore Creations


In the Control Panel->Add Or Remove Programs->Remove EA Download Manager
In the Control Panel->Add Or Remove Programs->Remove Spore

Delete the folder C:\ProgramData\Electronic Arts
Delete the folder C:\Program Files\Electronic Arts\SPORE
Delete the folder C:\Program Files\Electronic Arts\EADM

Reinstall SPORE from disk and install EADM.

Start SPORE and accept patch.

Exit game.

Restore backups:
Delete all package files in Spore directory \Documents and Settings\(Username)\Application Data\SPORE
Copy EditorSaves.package file from backup to Spore directory
Delete Games directory in Spore directory
Copy Games directory from backup to Spore directory.
Copy backup of \My Documents\My Spore Creations to \My Documents\My Spore Creations


This message was edited 5 times. Last update was at 10/17/2008 02:23:13

[WWW]
sheely69

Microbe

Joined: 10/23/2008 10:19:07
Messages: 2
Offline

wont delete the eadm file or the electronic arts one???
HELP
SporeMasterKaliena

GalacticGod

Joined: 09/09/2008 23:28:48
Messages: 10032
Location:
Virginia, USA

Offline

What error are you receiving? If you have EADM installed is it running? You will need to turn it off before it can be uninstalled.





SporeMasterNumerator

Civilized Sporeon

Joined: 09/10/2008 21:41:54
Messages: 1581
Location:
California

Offline

If you did not uninstall the EADM, you will not be able to remove the directory.


[WWW]
JohnnyPie

MouthBreather

Joined: 09/20/2008 07:47:04
Messages: 674
Location:
Las Vegas

Offline

SporeMasterNumerator wrote:

Reinstall SPORE from disk and install EADM.




Can you also give instructions for those of us that don't have a disk? i.e. digital download

CAUTION: Objects in mirror are dumber than they appear:

I have a Learning Disorder. Please don't laugh
[WWW] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
Brettoleto97

Microbe

Joined: 10/26/2008 14:23:04
Messages: 1
Offline

How do you uninstall spore on a mac computer
Seddy8

Microbe

Joined: 10/30/2008 21:59:22
Messages: 1
Offline

if you uninstall the game do you lose your progress and your worlds
SporeMasterKaliena

GalacticGod

Joined: 09/09/2008 23:28:48
Messages: 10032
Location:
Virginia, USA

Offline

Brettoleto97 you may want to look in the Mac Help part of the Forum for Mac specific information.

Seddy8 I highly recommend you visit the Master Help Thread and follow the directions on backing up your save game. Normally if you choose to keep information during the install--which you will be prompted yes or no--you will keep the games automatically.






CaptTripps

Microbe

Joined: 11/20/2008 06:13:48
Messages: 1
Offline

do I have to uninstall EADM? I uninstalled spore and now I cant reinstall. the install wizard shuts down after I key in my game reg. code
SporeMasterKaliena

GalacticGod

Joined: 09/09/2008 23:28:48
Messages: 10032
Location:
Virginia, USA

Offline

It can't hurt to uninstall EADM. How are you trying to run the install for Spore? Make sure you have not accidently tried to run Spore from the DVD instead of installing--it will also prompt you for a registration code but the box will look very plain/no frills in comparison to the real install prompts.





sorax28

Microbe

Joined: 09/17/2008 15:22:15
Messages: 49
Offline

Will un-installing it and then re-installing it to a different hard drive (an external one) have any negatvie effects? will the patches upload to the wrong location? and will the expansions still work?
acmulan

Microbe

Joined: 11/23/2008 18:17:43
Messages: 8
Offline

spore master numerater im just about ot uninstall and reinstall spore and i c ur on,

ok, ive found the hidden spore file and i highlighted all off them. while highlighted i right clicked them and clicked copy.(isnt that how you back them up??) but now where do i paste em?? help!?
SporeMasterNumerator

Civilized Sporeon

Joined: 09/10/2008 21:41:54
Messages: 1581
Location:
California

Offline

acmulan wrote:spore master numerater im just about ot uninstall and reinstall spore and i c ur on,

ok, ive found the hidden spore file and i highlighted all off them. while highlighted i right clicked them and clicked copy.(isnt that how you back them up??) but now where do i paste em?? help!?


When you select "copy", it will place a copy in the same directory.
[WWW]
sorax28

Microbe

Joined: 09/17/2008 15:22:15
Messages: 49
Offline

sorax28 wrote:Will un-installing it and then re-installing it to a different hard drive (an external one) have any negatvie effects? will the patches upload to the wrong location? and will the expansions still work?


Excuse me, but I would still like some help with this.
vjello7

Microbe

Joined: 12/04/2008 20:15:54
Messages: 1
Offline

what if i got the digital version though? please reply back quickly. thank you very much
 
Forum Index » Spore Help
Go to:   
 
Powered by JForum 2.1.8 © ( EA Dev Build 2018-08-14 15:53:40 ) JForum Team